Słuchacz kształcący się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych będzie przygotowany do wykonywania następujących zadań zawodowych:
oceniania jakości żywności oraz jej przechowywania
sporządzania i ekspedycji potraw i napojów
planowania i oceny żywienia
organizowania produkcji gastronomicznej
planowania i realizacji usług gastronomicznych
wystarczy mieć ukończone gimnazjum (lub 8-klasową szkołę podstawową)
Technik żywienia i usług gastronomicznych – nauka trwa 2 lata (K1, K2), każda kwalifikacja kończy się egzaminem OKE i otrzymuje się zaświadczenie potwierdzające daną kwalifikację. Zajęcia odbywają się w systemie: zaocznym
Zapewniamy:
materiały z zajęć przez Internet
zaświadczenie o ukończeniu kwalifikacji
praktyka zawodowa
Zapraszamy na stronę www.apedukacja.pl
AP Edukacja
Budynek Galerii Center Park ul. Kolejowa 1, II piętro
35-001 Rzeszów
Tel. 17 864-03-58, 17 864-03-59
gg: 5632559
![]() |
Powiat rzeszowski - powiat, którego siedzibą jest Rzeszów, mimo że sam do niego nie należy. Powiat utworzony w 1999 roku w ramach reformy administracyjnej, znajdujące się w województwie podkarpackim. Należy do niego gminy: Dynów (gmina miejska), Błażowa, Boguchwała, Głogów Małopolski, Sokołów Małopolski, Tyczyn, Chmielnik, Dynów (gmina wiejska), Hyżne, Kamień, Krasne, Lubenia, Świlcza, Trzebownisko. Raj dla miłośników bliskich spotkań z naturą. Jedną trzecią ziem powiatu zajmują obszary chronione. Malownicze widoki i nieskażone środowisko naturalne przyciągają turystów jak magnes. Idealne miejsce na spacery w cichy i spokoju. Zabytkowe pałace, dwory, kościoły i przydrożne kapliczki świadczą o bogatej historii tego regionu. Szczególną uwagę warto zwrócić na zabudowę rynków miast należących do powiatu. |
Zgłoś uwagi - uzupełnij wszystkie pola